Provlagar inför helgens middag



På fredag välkomnar jag en gormet-väninna på middag och det är njutning för mig,  Att få bjuda någon på middag som njuter av smaker och värdesätter tanken och engagemanget bakom det som bjuds. Det kan lika väl  vara falukorv som renfilé bara det är tillagat med någon slags eftertänksamhet och kärlek.

Precis så var kvällens middag och precis så kommer väninnans middag att bli förberedd, för tillredd kommer den att bli av oss båda.

Nog snackat - så här blev kvällens middag.

Efter viss nätinspiration kokades en bbq-sås ihop enligt följande:

Sås:
Finhacka en gul lök och fyra vitlöksklyftor. Bryn i olivolja. Tillsätt 500g krossade tomater med chili (ICA´s, staaaaark), 2 msk farinsocker, 1, 5 dl chilisås, 0,5 dl balsamicovinäger, 1 dl sirap, 0,5 dl worchestersås, 1 msk senapspulver, 1 msk oregano, 1 tsk timjan, salt och peppar. Låt allt koka i ca 15 minuter. Jag spädde med ca 1 dl vatten eftersom såsen blev galet stark med chilin i tomatkrosset.

Salladen:
Värm en burk Zeta matvete. Blanda med 1 rödlök i klyftor, strimlade soltorkade tomater, finhackad purjo och vinägrette.

Köttet:
Rubba in lite olja, soya och kryddor i köttet. Gilla indirekt, tills köttet nått en innertemperatur på 54 C. Låt vila under tiden du plockar ihop salladen, dukar fram bbq-såsen, en vitlökssås och fyller glasen med mustigt rödvin.

Krydda sedan middagen med semesterplaner, härlia skratt och samtal med djup så smakar det framdukade ännu bättre.

Fira Sveige imorgon kära ni, vi firar svärfar som fyller pensionär, som ska jobba ett år till.

Kram!

Kommentarer

  1. Hej!
    Testa BBQ såsen till grillen på midsommar! Fick högst betyg :)
    Hoppas allt är bra med er, Kram Fia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att den gillades! Kram till er, Sara

      Radera

Skicka en kommentar