Midsommartårta
Var hos vänner i helgen och efter maten dukades denna urgoda söta sommardröm fram. Passar perfekt till midsommar. Receptet är från Buffé.
Så här görs den:
- Lägg en marängbotten i bottnen på en kakform med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för 8 port). ”
- Låt glassen /1,5 l)stå framme så att den blir formbar men ej rinnande. Tryck ner den ovanpå marängbottnen i kakformen. Lägg den andra marängbottnen ovanpå och ställ i frysen minst 2 timmar.
- Toffeesås: Rör ihop alla ingredienser:
- 1 1/2 dl ljus sirap
- 1 1/2 dl rårörsocker
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 3/4 krm salt till såsen utom vaniljsockret (1 tsk vaniljsocker ) i en kastrull.
- Småkoka såsen utan lock tills den tjocknar lite, 10-15 minuter. Rör om då och då.
- Blande ner vaniljsockret och låt kallna.
- Chokladsås: Här valde värdinnan en färdigköpt variant vilket fungerade utmärkt. Se länk ovan för ICA´s recept.
- Ta fram tårtan ur frysen strax före servering och ta ut den ur formen. Garnera tårtan med bär och mynta. Servera med toffee- och chokladsåsen.
Själv kommer jag att bjuda mina gäster på en favorit i repris. DENNA
Kram!

Kommentarer
Skicka en kommentar