Midsommartårta


Var hos vänner i helgen och efter maten dukades denna urgoda söta sommardröm fram. Passar perfekt till midsommar. Receptet är från Buffé. 

Så här görs den:

  1. Lägg en marängbotten i bottnen på en kakform med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för 8 port). ”
  2. Låt glassen /1,5 l)stå framme så att den blir formbar men ej rinnande. Tryck ner den ovanpå marängbottnen i kakformen. Lägg den andra marängbottnen ovanpå och ställ i frysen minst 2 timmar.
  3. Toffeesås: Rör ihop alla ingredienser:
    • 1 1/2 dl ljus sirap
    • 1 1/2 dl rårörsocker
    • 1 1/2 dl vispgrädde
    • 3/4 krm salt till såsen utom vaniljsockret (1 tsk vaniljsocker ) i en kastrull. 
  4. Småkoka såsen utan lock tills den tjocknar lite, 10-15 minuter. Rör om då och då.
  5. Blande ner vaniljsockret och låt kallna. 
  6. Chokladsås: Här valde värdinnan en färdigköpt variant vilket fungerade utmärkt. Se länk ovan för ICA´s recept.
  7. Ta fram tårtan ur frysen strax före servering och ta ut den ur formen. Garnera tårtan med bär och mynta. Servera med toffee- och chokladsåsen.
Verkligen URGOD och enkel om man bortser från såsmecket, vilka ju kan ersättas med färdigköpta.

Själv kommer jag att bjuda mina gäster på en favorit i repris. DENNA

Kram!


Kommentarer