Pasta med långkokt högrev
Perfekt mat att bjuda på när man är många och tiden för förberedelser är något begränsad.
Gör så här:
Pastasås på långkokt högrev
Dagen innan kokas köttet ca tre timmar. Jag kokar upp rikligt med vatten och smaksätter med ett par buljongtärningar. Lägger ner det putsade köttstycket i det kokande vattnet och sänker värmen. Kokar tills det börjar falla i bitar. Tar upp och drar i mindre bitar.
Samma dag:
Bryn lök och vitlök. Lägg ner köttet och tillsätt grädde, köttbuljong, soya salt och peppar. Mått efter antal personer och köttmängd. Till sju personer använde jag ca 2 kg kött, 5 dl grädde, 1 stor gul lök och 2 vitlöksklyftor. Det blev mycket över till matlådor.
Koka pasta och lägg upp allt på ett fat. Avsluta med riven parmesan och nymald svartpeppar.

Kommentarer
Skicka en kommentar