Denna helg - ett oskrivet blad




Lyxade till det och lämnade arbetet något tidigare idag. Sonen hade önskemål om att fylla på garderoben med diverse plagg. Vi gjorde stan och sedan fikade vi hej då hos familjen där delar av den ger sig av till en stor Ö nära oss för att sommararbeta.

Maken tillbringar kvällen med polarna och då tycker jag att det passar med något enkelt och snabbfixat till barnen och mig. Mer tid för legobygge, promenad och nu ROLANDZ på TV (dottern diggar med hela kroppen) - herreguuuud!!!! :-)

Nå väl - vi lämnar det. Kvällens middag blev:

Kycklingfilé med aubergine-pommes och mangosås 1 v & 2 b

Skär en aubergine i skivor. Strimla grovt. Lägg på en tallrik och täck med salt. Skölj av stavarna och lägg på pakpåltspappersklädd plåt. Ringla olja över. Krydda med peppar. Ställ in i 225 C, efter 5 minuter sänk till 150 C och låt stå tills de fått fin färg och eventuell vätska har avdunstat.

Halvera två kycklingfiléer. Krydda med salt, peppar och grillkrydda. Stek ett par minuter på varje sida och efterstek sedan på svag värme under tiden allt dukas fram.

Såsen görs genom att blanda 2 dl gräddfil med 1 msk mango chutney, 1 pressad vitlöksklyfta, svartpeppar, salt och finhackad persilja.

Lägg upp som burgare mellan salladsblad toppade med getost, soltorkade tomater och sås.

Avnjöt ett glas välkylt Domäne Wachau. Glaset var alldeles immigt av kylan och vinet smakade juvligt. En nyhet ur Systembolagets sortiment och hyllorna töms fort. Jag förstår varför, detta var en riktig hit.

Kolla in vinet HÄR. Skynda och fynda!!!!

Har fyndat hos Sportamore och järnsetet i bagen har fått sällskap av denna. Får nog bli en tur till golfbanan i morgon!

Önskar er en fortsatt härlig lördagskväll!

Kommentarer