Bubblig rabarberdrink i kvällssolen



Så kom då äntligen den efterlängtade tjejfredagen, ja jag vet inläggen släpar ☺

Vi inledde lyxdagen med en golfrunda och jag gick från katastrof till mindre dålig och var glad och stolt över min prestation och axelklappandet ville aldrig ta slut. ☺Skämt å sido det var en underbar och solig eftermiddag med många goa skratt.

Vår prestation belönades med en svalkande bubblig rabarberdrink så gjordes så här:

Bubblig rabarberdrink: 

Gör en rabarbersyrup genom att koka rabarber med vatten och socker simmigt.Sila och ställ i kyl tills den ska användas. Mixa sedan med is, häll upp i höga glas, fyll på med mousserande vin och ginger ale. Lika delar av allt. Garnera med is och halverade limeklyftor. Läskande till tusen och perfekt i kvällssolen.

Sedan grillade vi...

Grillat förkokt högrev med diverse tillbehör:

Koka köttet i vatten och buljong drygt tre timmar. Gör en marinad enligt tycke och smak, låt köttet ligga och dra tills det är dags att grilla.

Fyllda tomater:
Skär av locket på fyra tomater och gröp ur kött och kärnor. Hacka ca 500 g champinjoner och bryn med finhackad gul lök och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Fyll tomaterna med svampfräset och stopp ner mindre bitar av brieost. Gratinera ca 15 minuter innan servering.

 Grillsåser:
BBQ-sås se recept HÄR och sedan gjordes även en variant på gräddfil, chilisås, finhackad rödlök, salt och peppar.

Till efterrätt blev det den knäckiga rabarberpajen från ICA. Klicka HÄR för recept.

Sedan höll vi oss för våra mätta magar, gäspade långa gäspningar mellan samtalen och kvällen avrundades i tid för att inte med trötthet, göra sig påmind dagen efter.

Kommentarer