Det saftas och syltas för fullt



Rundade av helgen med lite "saftande och syltande" En omgång jordgubbs- och rabarbersylt och även lite till rabarbermarmelad fixades.

Mamma, som besökte oss i helgen, kom med den briljanta idén att sylten nog skulle göra sig fint (värmd) på lite vaniljglass. Inte kunde vi leva i nyfikenhet utan desserten var tvungen att testas. Den blev precis så god som vi föreställt oss.

Så här gör du sylten:

Koka upp 1/2 liter rabarber, skurna i tunna bitar, 1/2 jordgubbar, lite pressad citron och 4 dl syltsocker. Koka tills rabarberna mjuknat, ca 10 minuter. Häll upp på burk ELLER ät direkt med vaniljglass och krossade havrekakor.

I stället för vaniljstång hittade jag dessa vaniljstångsbitar på burk försedd med en kvarn. Alltså kunde vaniljen malas direkt ner där den ska vara. Har inte smakat marmeladen som vaniljen användes till men Syrran - återkom gärna och meddela om det smakade någon vanilj eller inte. Prickig blev den i alla fall.

Sista bilden är presenten som H´s fina fröknar ska få i eftermiddag på sommarfesten. Tänk att minstingen nu ska börja skolan och det dagis/förskola som det lämnats barn på sedan 2006 inte längre kommer att besökas. Vemod...

Kommentarer