Midsommar 2013

Bjuder på en bildkavalkad från en nästan magiskt underbar midsommarafton. En sån där som man knappt vågar drömma om ni vet. Solen sken (för utom en skur någon gång mitt på dagen som mitt i allt det goda inte gjorde några större avtryck på helheten) och lunch, tårta och kvällsgrillningen kunde intas utomhus. Det lektes, dansades, pratades, skrattades och kvällen blev så där lagom lång så att midsommardagen kunde inledas med en tidig långpromenad och efter det, kanske det bästa av allt dagen efter att buffémat har serverats - en frukost med massa godsaker från gårdagen där janssons frestelse enligt mitt tycke är höjdpunkten.


Silltårtan från ICA var utsökt god. Tyvär smulade botten sönder men ställde inte till det nämnvärt för smakupplevelsen. Recept HÄR

Brytbrödet hittar ni HÄR.

 

Tårta och bubbel bars med ner till bryggan där vi satt länge och njöt av kvällssolen. Barnen kan fånga spigg i evigheter och vi tydligen prata minst lika länge ☺

"Tårtformen" slickades ren och receptet hittar ni HÄR. Ett tips är att inte röra ut Nutellan helt i smeten utan låta strimmor få frysa, någon sa att det smakade som Nogger - vi andra nickade instämmande.



Några drog sig kvar lite längre vid bryggan och andra strosade hemåt och förberedde det som skulle grillas.

Vi, som inte gjorde oss någon större brådska hem, bjöds på en underbart god gratäng gjord på färskpotatis, grädde och ädelost. Stora skivor av perfekt kryddad och grillad oxfilé. Krispigt stekta späda sparrisar och morötter och lite fylligt rödvin till det. Känner ni hur det vattnas i munnen? Sagolikt gott, och extra gott att ibland äta någon annans mat.

Detta kära vänner som var med - lever vi på länge.

Kram!

Kommentarer