onsdag 21 oktober 2015

Pasta med köttfärssås


 
Jag är totalt inkonsekvent när det kommer till köttfärssås, men det jag aldrig tullar på är grädde och sötma. Sötman kan tillföras i forma av gelé, ketchup, socker eller honung.
 
Så här gjorde jag denna gång då det var köttfärssås som det bjöds på till middag:
 
Bryn ca 400 g blandfärs i smör och olja. Tillsätt en finhackad gul lök och en pressad vitlöksklyfta. Krydda rikligt med salt, svartpeppar, grillkrydda, 1/2 köttbuljongtärning och en skvätt soja. Slå på 3 dl vispgrädde och 1 dl vatten.
 
Låt puttra ca 10 minuter. Red vid behov.
 
Smaka av med gelé, soja, salt och peppar.
 
Servera nykokt pasta till.
 
Gott, gott!

 
Ha det bäst!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar