lördag 31 oktober 2015

Ett snabb- och ett långkok


 
God morgon!
 
Lördag idag. Känns skönt.
 
Börjar med att bjuda på en riktigt snabbfixad pastarätt, som går att variera i det oändliga. Har du bara lite olja och chili hemma så.
 
Snabba tomatpastan, 2p
 
Hetta upp ca 1/2 dl olivolja i en panna. Fräs 1/2 finhackad gul lök, 1 pressad vitlöksklyfta och 1 tsk chiliflakes. Sänk värmen något och tillsätt 2 urkärnade och finhackade tomater. Krydda med flingsalt och svartpeppar.
 
Koka ex bönpasta (den gröna med sojabönor är så himla god).
 
Rör ner ett par nävar bladspenat i tomatfräset och till sätt ytterligare lite olja. Servera pastan med oljan och rikligt med parmesan och nymald svartpeppar.
 
Gott!
 
Ikväll är det vår tur att stå för middagen när vårt lilla middagsgäng ska träffas. Sist fick de oxkind - i kväll ska de bla få svans!! Undra om de vill komma tillbaka fler gånger :-)
 
Svansen står nu och puttrar sig riktigt mör på spisen tillsammans med rödvin och en massa grönsaker. Vi får väl se hur detta tillbehör kommer att tas emot. 


 
Ser kanske inte så gott ut, men jag har en känsla av att det kommer att bli bra efter ett par timmar på spisen. Tänker att riletten sen ska få sällskap av brynt kavringssmul - men vi får se.
 
Hoppas du får en riktigt bra lördag!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar