Äppelpaj med knäckig yta




 
 
Inget går upp mot en god middag en skön hemmalördag. Här har vi idag fixat med en del som underlättar för stunden och saker som man vinner på att fixa i god tid...
 
Och efter en sån här fixardag smakar det lite extra gott med en middag extra allt - extra kärlek, smaker, omtanke, fix...
 
Snart dags att dra igång men först innebandy och tvagning.
 
Jo förresten -  ska du bjuda hem någon på fika i morgon? Testa då denna goda äppelpaj:
 
Knäckig äppelpaj
 
Skala, kärna ur, halvera och skär fyra äpplen i skivor. Lägg i en smord form, strö socker och kanel över.
 
Smält 150 g smör. Tillsätt och rör ner 2 dl havregryn, 2 dl vetemjöl, 2 dl socker, 1/2 dl vispgrädde, 1/2 dl sirap och 1/2 tsk bakpulver.
 
Bred smeten över äppelskivorna. Ställ in i 175 C i ca 30 minuter. Servera vaniljvisp och/eller vaniljglass till.
 
Återkommer med middagen!
 
Njut av lördagen vänner!

Kommentarer