Krämig risotto med svamp och bacon





 
Trots att jag är en matlagare som gärna testar nya rätter och nya smaker har jag två barn som är skeptiska mot det samma, och som när det fritt får önskas mat gärna väljer Felix Pytt i panna, fryst, på påse...
 
 
I kväll hade jag bestämt att laga en risotto (lite provlagning inför helgens middag...) men denna rätt presenterades som stuvat ris, lite som stuvade makaroner. Vilket är en favorit. Riset fick tummen upp :-)
 
Risotto med svamp och bacon, 4p
 
Det här behöver du:
 
Arborioris
Gul lök
Olja
Buljong
Parmesanost
Champinjoner
Trattkantareller
Bacon
Soltorkade tomater
 
Så här gör du:
 
Tillaga risotton enligt anvisning på paket. (Ersatte vinet med mer buljong). Skiva och bryn champinjonerna. Bryn trattisarna. Knaperstek bacon. Lägg upp risotton i djupa tallrikar. Toppa med svamp och bacon.
 
Server med vitlöksbröd.
 
Hoppas ni gillar det!
 
Kram!

Kommentarer