Pannbiff med gräddsås
Tredje och sista receptet är något så vanligt som:
Färsbiffar med gräddsås och potatismos
Blanda 400 g färs med 1 ägg, 1 msk senap, 1 hackad och brynd gul lök, salt och vitpeppar. Blanda väl och forma till lagom stora biffar. Stek i smör på båda sidor. Innan de är genomstekta lägg dem i en ugnsfast form och ställ i på svag värme i ugnen.
Vispa ur pannan med lite vatten. Slå på 3 dl grädde. Smaka av med soja, buljong, gelé, salt och peppar. Låt puttra ihop.
Koka ca 6 stora potatisar skurna i mindre bitar, mjuka. Häll av vattnet men spara ca 2 msk. Pressa potatisen. Krydda med muskot, socker, salt och vitpeppar. Tillsätt 1 msk smör och 1/2 dl grädde. Vispa med elvisp. Tillsätt ev mer grädde. Smaka av.
Servera med gurka, broccoli och lingon.
Hur gott?
Svingott enligt 11-åringen ☺
Hoppas något av dessa recept underlättar din planering, och faller dig i smaken.
Njut av resten av denna dag.
♥

Kommentarer
Skicka en kommentar