söndag 25 oktober 2015

Pannbiff med gräddsås

 
Tredje och sista receptet är något så vanligt som:
 
Färsbiffar med gräddsås och potatismos
 
Blanda 400 g färs med 1 ägg, 1 msk senap, 1 hackad och brynd gul lök, salt och vitpeppar. Blanda väl och forma till lagom stora biffar. Stek i smör på båda sidor. Innan de är genomstekta lägg dem i en ugnsfast form och ställ i på svag värme i ugnen.
 
Vispa ur pannan med lite vatten. Slå på 3 dl grädde. Smaka av med soja, buljong, gelé, salt och peppar. Låt puttra ihop.
 
Koka ca 6 stora potatisar skurna i mindre bitar, mjuka. Häll av vattnet men spara ca 2 msk. Pressa potatisen. Krydda med muskot, socker, salt och vitpeppar. Tillsätt 1 msk smör och 1/2 dl grädde. Vispa med elvisp. Tillsätt ev mer grädde. Smaka av.
 
Servera med gurka, broccoli och lingon.
 
Hur gott?
 
Svingott enligt 11-åringen ☺ 

 
Hoppas något av dessa recept underlättar din planering, och faller dig i smaken.
 
Njut av resten av denna dag.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar