Tagliatelle med blåmusslor och chili



Förra lördagen hade vi tänkt oss några goda havskräftor till förrätt och sedan en pastarätt med musslor. Det bidde bara det sistnämnda då fisk- och skaldjursdisken gapade tom. Visst fler än vi som tänkt äta skaldjur en helg i augusti.

Men till huvudrätt blev det:

Taglilatelle med blåmusslor, vitlök och chili 4p

det här behöver du:
4 portioner falfri pasta
1 paket frysta blåmusslor, eller 1 nät 
1 liten gul lök finhackad
1 vitlöksklyfta finhackad
½ röd chili finhackad
2 dl torrt vitt vin
rivet skal och saft från ½ citron
salt
1 knippe bladpersilja finstrimlad

Så här gör du:
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Tvätta och borsta musslorna noga. Släng de som inte sluter sig när du knackar på dem. Fräs lök, vitlök och chili i olivoljan. Slå på vinet, koka upp och lägg i musslorna. Lägg på ett lock och koka 2 minuter tills musslorna öppnat sig. (De får inte koka för länge eftersom de kan bli sega.) Ta upp musslorna med en hålslev (släng de som inte öppnat sig) och ta bort den ena skalhalvan, om du vill.
Tillsätt tapenade, rivet citronskal och citronsaft i buljongen. Smak av med salt.
Vänd ner pastan och blåmusslorna i buljongen med bladpersiljan och värm upp under 1 minut medan du rör om.

Servera gärna med gott bröd som kan doppas i buljongen.

Smaklig måltid! 

Tack www.zeta.nu för receptet!

Kommentarer