Fettuccine al ragu
Här kommer recept på en finvariant av köttfärssås och spagetti. Det blir rätt mycket mat, så perfekt att frysa in.
Fettucine al ragu drygt 6 personer
Det här behöver du:
2 färska salsiccakorvar
500 g nötfärs
1 gul lök
1 morot
3 msk olivolja
1,5 dl torrt vitt vin
800 g finkrossade tomater
3 dl vatten
Salt, peppar, oregano och en nypa socker.
Fettuccine och parmesan
Så här gör du:
Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Bryn några i olja några minuter. Tillsätt inkråmet från korven och färsen. Bryn ytterligare några minuter. Tillsätt vinet och låt ånga bort. Blanda ner vatten och tomater. Låt sjuda i ca 50 minuter. Smaka av.
Blanda ragun och den nykokta pastan väl. Tillsätt riven parmesan och eventuellt hackad bladpersilja.
Smaklig måltid!

Kommentarer
Skicka en kommentar