Semester ett liiiitet tag till

 



 
Veckan började men en blixtvisit på Västkusten. Mys med liten bebis, full fart på Liseberg, god mat och ett besök hos mamma tandhygienist - huva!




 


 
 
Till middag i går önskade barnen kött och potatisgratäng - och det fick de, även om ett barn valde att äta middag hos kompis i stället för hemma. Tur kanske då faten i stort gapade tomma när vi mätta och belåtna lutade oss tillbaka i varsin stol på altanen och pustade ut. Vill inte att dessa uteätarkvällar ska vara slut!!!
 
Kyckling med potatisgratäng och kantarellsås 4p
 
Gratäng:
Skala och skiva ca 6 potatisar. Skär 1 rödlök i tunna halvmånar. Bryn lök med 2 pressade vitlöksklyftor. Krydda rikligt med salt, svartpeppar och honung.
 
Varva potatis, lök och kryddor i en smord ugnsfast form. Slå på ca 3 dl vispgrädde och ställ in  i ugn på 200 C ca 25 minuter. Kolla så att den inte bränns. Gratängen blir än godare om den får stå och dra lite på eftervärme under tiden bordet förbereds.
 
Kyckling:
Krydda halverade kycklingfiléer och bryn ett par minuter på varje sida. Lägg ner en citronklyfta, en knosad vitlöksklyfta och persilja i grytan, på med locket och låt dra i väntan på övrigt. Ös någon gång.
 
Kantarellsås:
Hacka vid behov svampen och bryn sedan i smör. Sänk värmen och tillsätt en hackad lök och en pressad vitlöksklyfta. Bryn och krydda rikligt. Slå på önskad mängd grädde, soja, köttbuljong och honung.
 
Serveringsförslag:
Tomat- och löksallad, gröna blad och Lilla H´s inlagda gurkor (skala och skär en gurka i tunna skivor. Sprid ut på en skärbräda och salta. Låt gurkorna ligga och vätskaav sig i ca 30 min. Skölj och varva sedan gurkskivor, en nypa socker, en skvätt ättika, persilja och vitpeppar i en glasburk. Ställ in i kyl ca en timma innan middag. Snabbfixad gurkinläggning)
 
Nu ska här packas fikakorg att ta med till simhallen där vi hänger idag, barnen, jag och några kompisar. I kväll planerar vi för att grilla lax ute på en kobbe - vi får väl se hur det blir med det. SMHI hotar med att skicka regn till oss.
 
Ha en fin dag vart ni än befinner er.
 
Kram!
 

 

 

Kommentarer