Asiatisk kycklingwok med ett vin så galet gott, till



 
 
Så blev det då fredag, sista dagen på första arbetsveckan. En vecka som vi tagit oss igenom på allra bästa sätt. En liten sötis som börjat första klass och som vaknat av sig själv med ett leende på läpparna och en lite större sötis som i tisdags började mellanstadiet. Som nu är utan fritids och som tillsammans med sina killpolare ska ta sig till och från skolan på egen hand och komma hem till ett hus utan mamma eller pappa. Tre liter fil och en brödlimpa senare kan vi konstatera att denna första vecka som fritidslösa har han och polarna klarat med bravur!
 
Det bästa med att vara tillbaka i vardagen är när man landar in lite lagom trött med ungar, väskor och kassar efter slutförd vecka. Skön musik letas fram på Spotify och det vita vinet som inhandlats till middagen chockkyls i frysen. Under tiden vi pratar i mun på varandra om vad som hänt oss under dagen förbereds:
 
Kyckling hoisin med nudelwok 2p
 
Det här behöver du:
2 kycklingfiléer
sesamfrön
Ingefära, salt och peppar

Nudelwok:

150 g torkade risnudlar
1 liten morot
2 salladslök
½ röd paprika
1 skivad vitlöksklyfta
1/2 dl hackad persilja
1/2 dl hackade cashewnötter

Sås:

1 tsk pressad saft av lime
1 msk hoisinsås
1 msk fisksås
1/2 tsk ingefära
 1 msk japansk soja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm chili

Gör så här

Strimla kycklingen och bryn i olja. Krydda med salt och peppar. Tag ur pannan och lägg åt sidan. Strö lite sesamfrön över.
 
 Sås:

Blanda alla ingredienserna.
 
Nudelwok:

1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Spola dem i kallt vatten och låt dem rinna av.
2. Skala och grovriv moroten på ett rivjärn. Skär salladslök och paprika.
3. Bryn grönsakerna i olja. Tillsätt nudlarna och såsen. Blanda väl. Lägg ner kycklingen. Avsluta med hackad persilja och nötter.
 
Servera ett glas Cono Sur, Gewürstraminer, till. Så här lyder systembolagspoesin: Serveras vid cirka 8°C till rätter av fisk eller kyckling, gärna i hetare asiatisk stil.
Smak Torr, ungdomlig, något blommig smak med inslag av litchi, aprikos, fläder, honung och kryddor. 
 
Oh my vilken combo. Detta måste ni bara testa!!!
 
 

 
Stängda altandörrar, regnblöta utemöbler och ett vardagsrum fyllt med tända värmeljus - de ljumma sommarkvällarna för bara dryga veckan sedan känns så avlägsna. Men så länge det är ljust känns regn och tända ljus helt ok.
 
Ha en fin helg!
 
Kram!

Kommentarer