Fläskfilé allt-i-ett



Visst är det väl gott att få mysa till det en söndagkväll? Inte bara låta fredag och lördag stå för det goda, ju fler ju bättre. Eller hur? Så i kväll gav vi denna intensiva vecka med efterföljande härlig helg, ett fint avslut och avnjöt:

Fläskfilé allt-i-ett 4p

Det här behöver du:
600 g fläskytterfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk flytande margarin
2 vitlöksklyftor
1/2 zucchini ca 300 g
1 st fänkål ca 250 g
250 g körsbärstomater
1 dl svarta oliver
1 msk färsk basilika
3 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
2 msk konc kalvfond
4 skivor prosciutto

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200°. Dela köttet i ca 10 bitar. Salta, peppra och bryn dem runt om i smör i en stekpanna. Skala och skiva vitlöken. Skär zucchini och fänkål i bitar. Bryn zucchini, fänkål och vitlök. Lägg kött, grönsaker och oliver i en ugnsform. Koka upp grädde, vinäger och fond i pannan där kött och grönsaker har stekts. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Stek dem samtidigt högt upp i ugnen ca 10 min. Låt kallna. Smula skinkan över kött och grönsaker vid servering. Servera förslagsvis klyftpotatis till.

En riktig "bjudrätt" som vi kommer att göra igen.

Fyra viljor och smaker ska nu enas om vad som ska visas på TV:n...

Önskar er en bra början på veckan som kommer.

(Tack Arla för inspirationen till receptet)


Kommentarer