Fröknäcke


Till kräftskivan senare idag tar jag med, förutom ett fat med godsaker från havet, god ost, marmelad och en burk med:

Fröknäcke

Blanda i en bunke 1 dl solrosfrön, 1 dl linfrön, 1 dl sesamfrön, 2 dl majsmjöl, 0,5 dl olivolja, 2 dl kokande vatten och lite salt. Platta ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Enklast är att lägga ytterligare ett papper över och trycka ut till ett tunt jämt lager. Avsluta med att strö lite flingsalt över. Grädda i 150 C 60 min. Låt stå kvar och torka på eftervärme.

Här pågår just en fight mellan regn och sol - just nu leder regnet men hoppas att det snart är besegrat då jag känner att det finns en drös av kantareller i skogen som väntar på att jag ska komma och hämta hem dem. Eller inte, har ingen vidare svamp-plockar-tur men vi gillar skogen :-) 

Kommentarer