Ugnsrostade grönsaker, fusilli och prosciutto


Med isnpiratin från senaste numret av Elle mat & vin åt vi först som oss själva - på tallrikar sedan som italienare - med våra gafflar direkt från uppläggningsfatet. God och fräsch vardags- och festrätt. Kommer absolut att göras igen.

Tärna en zucchini och skär en rödlök i tunna klyftor.Lägg i en ugnsfast form tillsammans med fyra vitlöksklyftor med skalet kvar. Ringla olja över och krydda rikligt med salt och peppar. Ställ in i ugn på 175 C i 15 minuter. Lägg ner 250 g körsbärstomater och baka i ytterligare 15 minuter. Koka pastan. Tryck ur vitlökarna ur skalet och blanda med grönsakerna. Blanda ner pastan och strimlad basilika. Servera med god skinka.

Nu kan man ana helgen. Kylen är fylld med godsaker inför den middag våra vänner ska få avnjuta imorgon. Vi fortsätter på det syrliga och våriga temat. Lite från havet, lite från land - god dryck och en liten sötsak utan socker till kaffet. Planerar även för en ljummen kväll där vi sippar på ett glas bubbel innan maten och barnen leker i trädgården. Håll tummarna för att det blir verklighet.

Hoppas även ni har en skön helg att se fram emot.

Natt, natt...

Kommentarer