Ribs, tabbouleh och några andra godsaker.


Bjuder här på ett grilltips till helgen. För självklart blir det sol och grillmästaren kan vistas utomhus under själva grillmomentet och inte hyttrandes fly kylan och ta skydd inne. Vet inte hur ni har det men vi har det kallt. Vart tog det ljumma vårvädret vägen??

Gör så här (2v och 2b):

Köttet:
Koka ett stycke ribs (ca 1,3 kg) i kryddat vatten i ca 30 minuter. Lägg upp på en bricka och slå valfri marinad över. Jag körde på en färdigvariant från Santa Maria, smokey honey tror jag det hette. Helt ok, men inte mer. Låt köttet dra i marinaden under så låång tid som du kan avsätta.

Såsen:
Finhacka 1 dl soltorkadetomater och blanda med 3 msk yoghurt, 1 dl riven parmesan, lite finhackad basilika och kryddor.

Tabbouleh:
Kanske inte exakta mått, ni får prova er fram. Finhacka 2 tomater som du kärnat ur. Blanda med 2 dl finhackad persilja, 2 dl kokt quinoa, 1 hackad rödlök, 1/2 pressad vitlöksklyfta, pressad citron och ca 0,5 dl olivolja. Blanda och låt dra en stund.

Ingen grillning är komplett (för oss) om inte de grillade majskolvar är med, och då gärna med riven parmesan på.

Allt föll inte alla i smaken, men alla gav tummen upp åt något. Tabbouleh var en ny bekantskap, som vi gärna träffar på igen. Testa vet-ja! ☺



Kommentarer