Fisk- och musselknyten med chevrésås och ugnsbakad blomkål



En festlig och rätt enkelt fixad lördagsmiddag kommer här. Kanske något ni gillar. Rätten är inspirerad av ett recept från boken Halvåtta hos mig. Vi mumsade på detta kolckan åtta hemma hos oss :-)

Detta räcker till två personer. Bryn ett litet blomkålshuvud i smör, vänd och vrid så alla sidor får en stekyta. Lägg huvudet (inte ditt) i en form och ställ in på 175 C i ca en timma. Toppa med lite smör efter halva tiden. 

Skala 4 små jordärtskockor och en morot. Dela kockorna i mindre bitar och bryn i smör, ca 10 minuter strimla moroten. Skär en rödlök i tunna klyftor. Lägg ut två pakplåtspappersark på bänken. Börja med kockorna, en bit torskrygg skuren i mindre bitar, morötterna, rödlöken och 6 musslor per ark. Avsluta med en rejäl klick smör. Knyt ihop. Baka tillsammans med blomkålen när det återstår 25 minuter, för det är så länge knytena behöver för att bli klara.

Koka upp 2 dl grädde, 1 dl mjöl och 2 msk fiskfond. Smaka av. Blanda ner 100 g chevréost utan kanter.

Vid servering öppnas knytena och varm sås hälls över.

Ett glas Hunter´s till kittlade smaklökarna och vi kunde konstatera att vinet och maträtten gillade varandra, men vi ställde oss tveksamma till om det skulle leda till giftermål då rätten tog överhanden något.

Kommentarer

  1. mmmm... borde vara mätt efter middagen nyss men efter att ha läst detta recept blev jag super hungrig :)... ha det gott! /tyglina

    SvaraRadera

Skicka en kommentar