Solen tittade fram och vi passade på att grilla


Men det var då rakt ingen värme ute. Brrr...vårvärmen vill inte riktigt infinna sig.

Gillar att grilla förkokade saker, så även dessa revben.

Grillade revben, med parmesanrullade majskolvar, sparris i citronette och gurksås

Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Tillsätt två buljongtärningar. Lägg ner knappt 2 kg tjocka revben. Koka på medelhög värme i ca 2,5 timmar. Tag upp köttet och lägg över på en plåt. Pensla benen med en marinad gjord på olja, soya, barbequesås (rökig), vitlök, honung, ingefära, salt och peppar. Enligt mitt tycke kan de gott marineras länge.

Såsen görs genom att riva en halv gurka grovt och pressa ur all väska, blanda med 2 dl yoghurt, dragon och 2 tsk söt/stark senap. Salt och peppar.

Sparrisen grillas eller steks efter detta slårs en blandning på 2 msk citronsaft, 2 tsk rivet citronskal, 2 msk honung och 1 dl olivolja. Avsluta med lite hyvlad parmesan och flingsalt.

Majskolvarna grillas och efter det så penslas de med smältsmör smaksatt med stark chili och salt. Avslutningsvis så rullas de i riven parmesanost.



Vinet i glasen - Millaman, var enligt vårt tycke en riktig höjdare. Kraftigt och smakrikt, precis som vi vill ha det. Har aldrig tidigare varit med om att Systembolaget haft rea på viner men så var det i detta fallet. Prissänkt till otroliga 69:- , man tackar. Expediten var lyrisk över vinet och det smittade av sig på M, så oprovat beställde han tre flaskor av detta och det kom ju att visa sig att det inte var ett misstag.

Kommentarer