Fisk- och skaldjurssoppa


Det blir långa dagar i backen och barnen surar lite över att de behöver åka hem REDAN vid 16:30, när liftarna stänger J
En av middagarna blev:
Fisk-och skaldjurssoppa med vitlöksbröd
Skala ca 1 kg räkor och lägg skalen i en gryta. Lägg räkorna åt sidan. Skär ner grova bitar av; purjolök, palsternacka, rotselleri, morötter och vitlök i en gryta. Fräs en stund tillsammans med en gnutta sambal oelek och tomatpuré. Tillsätt 2 dl vitt vin, 5 dl vatten och en fiskbuljongtärning. Låt puttra i ca 25 minuter.  Slå sedan på grädde efter tycke och smak, jag tog ca 3 dl. Puttra vidare en stund. Sila soppan, häll tillbaka i grytan och smaka av med salt och peppar.
Vitlöksbrödet: Skär en surdegsbaguette på ”längsen” och fyll med smakrikt vitlökssmör. Gratinera tills brödet fått lite färg och smöret har smält.

Kommentarer