Oxfilé i foliepaket till lunch och kinagryta lite senare



 
Rester från middagen innan och vi kände oss rätt nöjda när vi plockade fram våra foliepaket fyllda med oxfilé, potatis, morötter, sparris – ja alla godsaker från kvällen innan, som placerades över elden. Före servering klickades en rejäl klick vitlökssmör i varje paket. Barnen fick nästan samma men ändå inte, deras var fyllda med mackisar och bitar av oxe. Här kryllar det av friluftsmänniskor runt eldarna och vi såg både toastjärn i gjutjärn och gjutjärnspannor där det gräddades kolbulle, som tydligen ska vara stekt fläsk och någon slags äggliknande smet som hälls över. Vi tittade storögt på dessa rutinerade utegrillare, men åt nöjt av vår goda mat.
Till middag var det familj nummer två som stod för middagen. En supergod och väldigt smakrik gryta dukades fram.  
Så här gör man:
Bryn 400 g färs och rör sedan ner brynt och finstrimlad vitkål, purjolök, gul lök och vitlök. Smaka av med 5 msk soya och 5 msk balsamvinäger och 1 tunt strimlad chilifrukt. Grytan serverades med basmatiris och grönsaker. Mmmm…så god.
Afterski på vår balkong och solen gassade länge…

Kommentarer