Toast på rester och möra lammspett


En liten tvårätters meny avslutade helgen

Förrätt på rester från lördagens fiskknyten. Så här gjorde jag:

Förrätten:
Skär en bit torskrygg i små kuber, halvera musslorna. Pressa en halv citron över och tillsätt sedan lite sambal, vitlök, salt och peppar. Låt marinera en kort stund och bryn sedan hastigt i olivolja, på hög värme. Lägg upp på en grillad toast gnuggad med en vitlöksklyfta. Dekorerade med lingon och timjan.

Varmrätten:

Skär 400 g lammentrecote i mindre bitar. Gör en marinad genom att pressa två citroner, 4 medelstora vitlöksklyftor, smaka av med salt och 2 msk färsk timjan. Tillsätt 1 dl olivolja. Marinera 1-2 timmar. Trä upp bitarna på spett, pensla med marinaden och grilla ett par minuter på varje sida. Servera med pitabröd, salladsblad och yoghurt smaksatt med vitlök.

God meny med fräscha och våriga smaker.

Kommentarer