Ugnsstekt kyckling och chokladmousse à la LCHF/GI



Dag 11

Lunch 2p

Laxpytt 

Strimla zucchini, paprika, hacka lök och vitlök. Bryn i olivolja. Tillsätt lax i småbitar, salta och peppra. Sätt på locket och låt laxen "ångas" färdig. Innan servering blanda ner fetaost och lägg på en klick sås på crème fraiche, vitlök, dill, salt och peppar.

Middag 4p:

Ugnsstekt kyckling med briegratinerad tomat

Lägg kycklingklubborna i en smord ugnsform. Stek i 225 C ca 30 minuter. Krydda efter tycke och smak, ringla lite olja över.

Halvera bifftomater och gröp ur lite av köttet. Proppa tomaten full med bitar av brieost, tunt skuren vitlök, salt och olivolja. Kanske en kvist timjan om du har. Baka i ugnen tillsammans med kycklingen när 10 minuter återstår. Återanvänd såsen från lunchen men rör ner lite mer yoghurt eller crème fraiche och 1 tsk pesto.




Efterrätt 4p:

Chokladmousse

Smält 100 g mörkchoklad (gärna smaksatt med något, denna med salt och pecan var KANONGOD) i ett vattenbad eller micro. Vispa 2,5 dl grädde. Rör ner 2 äggulor i den smälta chokladen och blanda sedan med den vispade grädden. Lägg upp i glas och låt stelna något i kylen. Servera med blåbär och madelspån.

Lite för vuxen smak för barnen som i ställer rotade fram en glass ur frysen, men oss vuxna föll den i smaken.

Kommentarer