Entrecôte med ruccolasmör och getostgratinerad tomat

Dag 20


Började dagen med en långpromenad tidigt i mörker men när rundan var avklarad var det en strålande sol på uppåtgående som mötte mig - och några fysta solrosor.



Frukost 1p: Äggröra, tomat och grape 
Koka ett ägg och finhacka en skiva knaperstektbacon. Blanda hackat ägg med bacon, lite ädelost och 1 msk majonnäs. Salt och peppar. Lägg röran på tunna skivor tomat.





Middag 2p:

Entrecôte med ruccolasmör och getostgratinerad tomat

Halvera en bifftomat och skär bort lite av köttet. Salta och peppra i tomaten. Lägg en rejäl skiva getost på, ringla över lite honung och lägg på lite färsk timjan.
Smöret: Mixa 100 g rumsvarmt smör med 50 g philadelphiaost, 3 sardellfiléer, 1 näve ruccola och en pressad vitlöksklyfta. Lägg smöret i frysen en stund innan servering.
Stek och krydda köttskivorna, ca 3 min på varje sida. Låt köttet vila under tiden tomaterna grillas i ugnen, ca 10 minuter 220 C.

Nu ska det monteras IKEA-möbler till G som nu går från ett barnrum till ett "killrum".

Kommentarer

  1. :) Bli ralltid sååå hungrig när jag läser dina recept :) Killrum!! Vad det gåt fort... kram / t
    Tyglina

    SvaraRadera

Skicka en kommentar