Parmalindad lax och färsrest till lunch

Dag 21

(Lunchen tagen med mobilkamera ☺)


Frukost: 1 tallrik fil med müsli, 1/2 grape och kaffe.

Lunch 1p:

Mikrad bifftomat med färs och ost 
 Har du färs över någon gång testa detta.

Halvera en bifftomat och lägg en stor sked köttfärssås på varje tomathalva. Toppa med valfri ost jag körde med ädelost. Kör i mikron på full effekt ca 1 minut. Klart!

Middag 2p:

Ugnsbakad lax med gratinerad blomkål
Linda 2 skivor parma runt tinade laxfiléer, 1 per person. Ugnsbaka ca 15 minuter. Koka ett litet blomkålshuvud skuret i buketter, de ska inte vara genomkokta. Koka upp grädde med valfri buljong, riven ost och kryddor. Lägg blomkålen i en smord ugnsform. Täck med ägghack och slå gratängsåsen över. Ställ in tillsammans med laxen när 5 minuter återstår - förutsatt att blomkål och sås är varm.  


Kommentarer