Laxqueneller med dillsås och blomkålsmos

Dag 17



Frukost: 1/2 grapefrukt, ett knäcke med kokt ägg och kaviar. Kaffe och vatten - så klart! ☺

Lunch: Rester från frysen


Middag 2 p (och en matlådan):

Laxqueneller med dillsås och blomkålsmos
Quenellerna: Mixa 250 g lax grovt i mixern. Blanda ner två ägg, lite grädde, några knippor färsk finhackad dill, salt och peppar. Koka i lättsaltat vatten ca 6 minuter.
Moset: Koka ett litet blomkålshuvud skuret i mindre bitar, riktigt mjukt i saltat vatten. Vispa blomkålsbitarna med 0,5 dl grädde, riven smakrik ost, salt och peppar.
Såsen: Koka upp 2 dl grädde med 1/2 fiskbiljongtärning, 0,5 dl finhackad dill. Smaka av.

Ok rätt som kan utvecklas. Kanske lite räkor i? Laxbullarna blev något smaklösa och barnen gjorde tummen ner (hade i smyg förberett fiskpinnar till dem för jag anade att detta inte skulle falla dem i smaken).

Kommentarer