Parmesankorgar med skagen...och så filérester


Lättfixad festmeny från i fredags.

Förrätt: Parmesankorgar med skagen. 2 p.

Sätt ugnen på 225 C. Riv en halv parmesanost och lägg den rivna osten i små högar på plåt med bakpapper. Ta ut osten när den har smält, utan att ha fått färg. Låt svalna något. Lägg ostplattan över ett glas eller skål och pressa lätt ner mot kanterna. Ställ in i kylen. Gör en röra genom att skala och hacka ett halvt kilo räkor. Blanda med ca 2 msk majonnäs, 1 tsk kaviar, hackad dill, salt och peppar. Spara några räkor till garnering.

Varmrätt: Oxfilébitar med sparris, brysselkål och en klick bearnaise.

Bitarna från filén kommer från DENNA måltid, skär alltid bort huvudet och svansen på filén när jag ska helsteka eller göra tournedos. Bryn sparris och brysselkål, krydda. Bryn oxfilén på hög värme ca 3 min på varje sida, krydda. Lägg upp på tallrik. Köpte färdig bea på burk - men går säkert lätt att fixa själv, om man vill.

Kommentarer