Mangochutneykyckling, blommor och vin

 Dag 14

Känns som evigheter sedan man veckoplanerade och gjorde upp dagsmenyer, men här kommer en...

Frukost: 1 kokt ägg och 2 dl naturell yoghurt med müsli

Lunch: från jobbets Mäss - färsbiffar med gräddsås och en rejäl salladshög

Middag 4 p
Kycklinggratäng med smörstekta kantareller och sallad

Putsa fyra kycklingfiléer och skär dem i lagom stora bitar. Bryn i smör och krydda efter smak. Lägg kyckling bitarna i en smord form. Koka upp 3 dl grädde med 2 msk mangochutney, 1/2 köttbuljongstärning, chili, salt och peppar. Slå såsen över kycklingen och strö över rikligt med smakrik riven ost. Gratinera i 220 C ca 15 min. Bryn kantarellerna och strö över gratängen innan servering. En stor sallad med god vinägrette (vilken är egentligen den rätta stavningen??) blir pricken över i.



Fina blommor och fin-fint vin till jubilören. M hälsar TACK!

Tack och lov att det är fredagen som flåsar oss i nacken. Här är det sömnigt, febrigt och trots nyligen ledighet är det just det vi behöver igen. Tacos på önskelistan och go-ungarnas matvilja är i morgon min lag...Tacos it is... :-) 



Kommentarer