Veckans alla godsaker i ett inlägg

Veckan som nu närmar sig sitt slut har ägnats åt att tillsammans med goda vänner i olika konstellationer njuta av god mat, god dryck och umgänge i toppklass!

Fick i min hand en kvällstidningsbilaga som heter Paolos mat som fick mig att ge veckans "alla" middagar en italiensk touch. Här har det frossats i pasta så nu får vi nog pausa från den varan ett tag :-)

Salladen är gjord på rester. Kvällen innans sallad toppad med rostade brödkrutonger, nystekta kantareller och en dressing gjord på crème fraiche, olivolja, en gnutta vatten, vitlök, salt och peppar.

Drinken på bilden är en Moijito som görs enligt DETTA recept.

Pastarätten gjorde jag med inspiration från Paulo men så klart med lite "lägga till och dra ifrån". Pasta med grönsaker, tomatsås och mozzarella. Skär en aubergine i små kuber och låt Lägg i ett durkslag, salta och låt rinna av. Halvera små champinjoner. Hacka några sardeller, chili och vitlök eftersmak. "Riv" mozzarellaosten i grova bitar. Bryn grönsakerna med sardeller, chili och vitlök i olivolja. Slå på ett par dl vitt och låt det koka ihop. Slå på en halv tetra passerade tomater. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner osten och slå sedan såsen över den nykokta pastan. Blanda länge. Avsluta med riven parmesanost.


Sommarens godaste rosébubbel - Segura Viudas

Vi dras till havet... Denna vecka har verkligen bjudit på mycket sol men med badtemperatur på 16 grader har det inte blivit så värst många dopp. 0 för mig.

Vänner på besök innebär också en och annan "gå-bort-present". Detta fina recept och goda tvål uppskattades. Tack snälla M. Recept på lycka - kan det bli bättre!?

Arbetsvecka lurar runt hörnet, känns rätt ok eftersom det finns mer semester att vänta.

God natt!

Kommentarer