lördag 18 augusti 2012

Helgrillad oxfilé, baconlindade champinjoner, vitlöks tomater och getostsmör


Köttet: Putsa och krydda med salt och peppar. Se till att bitarna som ska grillas har samma storlek. Helgrillade en mindre filé och det tog dryga 20 minuter. Tänk på att köttet ska vila en stund för att undvika att köttsaft eller blod rinner ut på tallriken.

Grönsakerna: Mixa en dagsgammal vit brödskiva med en stor vitlöksklyfta 100 g smör, persilja salt och peppar. Halvera bifftomater och lägg en ordetlig klick smör på varje tomatdel. Toppa med pinjenötter. Baka på ca 225 C i ugnen tills nötterna fått fin färg.
Linda en skiva bacon runt varje champinjon och trä dem på dubbla grillspett. Pensla med lite oclja och smaksätt med salt när de har lagts på grillen. Tar ca 10 minuter.
Halvera majskolvar, grilla ungefär samma tid som champisarna.

Smöret: Mixa en halv getostrulle med 150 g smör, lite timjan, honung och salt. Rulla till en korv i plastfolie.  Lägg in rullen i frysen och ta fram ca 15 minuter innan servering.

Såsen: Vi hade varit i skogen denna dag och hämtat hem en hyfsad mängd kantareller och några taggsvampar som vi gjorde en krämig sås på. Bryn svampen på rätt hög värme, krydda. Sänk värmen och låt finhacakd lök brynas med. Slå på grädde, soya, svampbuljong och red till önskad konsistens. Smaka av.

Grilla på - än är inte sommaren slut!

1 kommentar:

  1. Halloj vännen! Tänkte maila dig men hann int efrån jobbet idag... en liten hälsning mit ti vardagen... kram kram/ Tyglina

    SvaraRadera