Parmesankex, laxsnurror, oxfilé med potatiskaka och tryffelsmör..


Vilken rubrik va? Då kan ni föreställa er vilket kalas vi blev bjudna på igår, en extrainsatt 40-årsskiva för oss som inte kunde komma när det begav sig.

Maten var så galet god så jag missade att be om recepten. Värdinnan får gärna tipsa oss här om vart vi kan hitta dem.

Så här såg menyn ut:
Bubbel och parmesankex med havssalt som rullats i timjan.
Laxrulle fylld med något glurrigt och gott, rosteda pinjenötter och ärtskott. En liten vinägrett var det nog också minsann på.
Tornedoues fyllda med tryffelsmör och till detta en portvinssås och potatiskaka med jordärtskockor.
Vit chokladparfait med limemarinerad frukt och hallonspett.

Säger bara...suck.... ♥

Tusen tack snälla ni för allt gott, och det fina ni fixade till barnen.


Kommentarer

  1. Tack själva för en jättetrevlig kväll!
    Kul att ni gillade maten :)
    Parmesankexen gör man så här:
    Blanda
    100g parmesan
    120g mjöl
    100g smör
    10g havssalt
    lite muskot och lite cayennepeppar
    rulla till 2 längder och rulla i torkad timjan, låt vila i kylen ca 30min. skär den i tunna skivor och in i ugnen ca 7-8min 180grader.
    Förrätten hittade jag i Buffè nr 12 2010 och varmrätten i Buffè nr 12 2011.
    Efterrätten tror jag också kommer från ica.se, går säkert att söka på vit chokladparfait.
    Ha de bra
    kramar Sophia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för receptet och tipsen på vart det andra går att hitta. Ha det gott tills vi ses. :-)

      Radera
  2. Laxrullen såg god ut! :) /Inge

    SvaraRadera
  3. Potatiskakan hade gärna varit kul att få mer info om. Eller har Du den tidigare i bloggen? /Inge

    SvaraRadera
    Svar
    1. http://www.ica.se/Recept/oxfile-med-tryffelsmor-potatis-och-jordartskockskaka-haricots-verts-och-portvinssky-714494/

      Här finns hela varmrättsreceptet. /Sara

      Radera

Skicka en kommentar