Tortillia hawai och kokta majskolvar

 

Här kommer en expressmiddag till er. Är detta verkligen mat? - frågade någon. Japp, enligt mig i alla fall. Det mindre kräsna barnet åt som aldrig förr och det kräsna (mindre hungriga) barnet, ja hon åt så mycket hon kände för då är alla glada och nöjda.

Hawaitortillia med kokta majskolvar

Gör minst två tortillias per person. Bred lite ketchup på varje, ett par tunna skivor rökt skinka, oregano, riven ost och små bitar av ananas. Rulla ihop. Ringla lite olja över och grädda i ugn, 175 C ca 10 minuter. Låt under tiden kolvarna sjuda i saltat vatten. Servera med smör och salt. Såna där små majskolvsgafflar ska det införskaffas för att slippa huggandet med megastora gafflar.

I kväll får en krämig fisk- och skaldjurssoppa, kanske ett glas gott vin till det M har fått uppdraget), fredagsdisco och familjekraschlandning i soffan, få inleda helgen. ☺

Ha en fin fredag och hoppas att vårsolen skiner på dig med!

Kram!

Kommentarer