Kotlett i gräddig sås och fried rice


Gjorde en så god och välkokt kalops på grytbitar av hjort, i veckan. Rätten dokumenterades inte men väl risresterna - som kommer här ☺

Kotlett i gräddig sås och fried rice 4 p

Skär bort benet på önskat antal kotletter, krydda rikligt och bryn i smör. Slå på grädde, crème fraiche, kalvfond, lökpulver, lite söt senap, salt och peppar. Puttra tills kotletterna är genomstekta.

Bryn tunna morotsstrimlor, broccoli, bönor och rödlök. Krydda. Låt kokt ris fräsa tillsammans med grönsakerna under tiden kotletterna puttrar färdigt i såsen. Perfekt sätt att göra av med risrester, ris går även utmärkt att frysa.

Ikväll blir det finsnajsar-mat, i fint sällskap på finkrog. Fin start på helgen helt klart. Barnen ser förväntansfullt fram emot att hänga med barnvakten i kväll. Taco-, godis- och glassfrossa väntar. ♥ 

Hoppas er helg blir som ni tänkt er!

Kommentarer