Bookmaker toast på hjortfilé och sötpotatischips


Visst låter det helgalet!? :-) När jag tinade kött till helgen såg ryggbiffen så liten och ynklig ut så jag tog fram även det ytte-pyttiga filéerna och det blev då i stället på tok för mycket. Så till söndagmiddag blev det detta:

Bookmaker toast

Skiva potatisen tunt och baka i ugnen i ca 175 c ca 20 minuter. Detta med sötpotatis är inte lätt, de blir snabbt brända.

Skiva två rejäla skivor levein och bryn i olivolja. Salta och gnid dem med en halverad vitlöksklyfta. Lägg på sallad, tomat, rödlök, köttet (rosastekt och skuret i tunna skivor), färdig bea och riven parmesan. Servera med chipsen som efter att de bakats klart i ugnen får rinna av på lite papper.

Efter en hel dag i en ishall någon stans i Sverige och en lång bilresa hem - smakade detta fin-fint :-)

Hoppas er helg varit fin!



Kommentarer