Skaldjurssoppa och spritsigt vin i glasen


Tja lite si så där med delningen av våra middagar till er den senaste veckan. Här kommer i alla fall en kalasgod soppa från förra helgen. Proportionerna går inte att återge men den blev så där löjligt god, och intaget blev på tok för stort. Å vinet till var bara så fint!

Fisk- och skaldjurssoppa med musslor och smördegssnurror

Skala 1 kg frysta räkor, ta du färska om du har - de har inte jag ☺. Bryn skalen i en hög gryta tillsammans med, chiliflakes, tomatpuré, dragon, krossad vitlök, morot, lök, salt och peppar. Slå på vatten, vin, skaldjursfond och/eller fiskbuljong. Koka ca 30 minuter. Slå på önskad mängd grädde och låt soppan koka vidare en stund. Gör under tiden snurrorna. Rulla ut smördegen och pensla med ägg, täck  med riven västerbottensost, dill och örtagårdskryddor. Vik dubbel, skär i breda strimlor och vrid. Penlsa igen och strö vallmöfrön över. Grädda ca 10 minuter.

Sila soppan, häll tillbaka i grytan, smaka av och lägg sedan ner musslorna och tinad fisk i mindre bitar, sjud en kort stund. Ta upp de musslorna som inte öppnat sig. Precis innan servering läggs räkorna i.

Läs mer om det goda vinet Neesthlingshof HÄR

Kommentarer