Helstekt oxfilé och cheescake



Påskaftonsmiddagen, som intogs i fjällstassen – mysboxor- bestod av:
Helstekt oxfilé med brynta grönsakaer, småpotatis och färdiga bea
Krydda köttet rikligt med salt och pepparmix. Bryn runt om i rätt hög värme. Kör klar filén i ugn, ca 58 C för medium.  Häll upp potatisarna hela med skalet på i en ugnsfast form, ringla rikligt med fett och kryddor. Ställ in i 175 C tiden beror på vilken sort du väljer, vi körde miniratte och de var kanongoda. Bryn små morötter i smör och efter en stund låter du några sparrisar och en krossad vitlöksklyfta bryna med. Salta och peppra. Klart att servera – glöm inte det sista momentet, att öppna Lohmanders beaburk J
Till efterrätt åt vi en väldigt god cheescake som jag hittat på www.tasteline.com. Använde mig av ICA´s choklad coockies till botten. Och det blev riktigt smarrigt.
Tror bestämt att det kommer att bli en strålande skiddag även idag.

Kommentarer