Fiskpinnar med gräddstuvad spenat


Det har ju en tendens att bli lite extra gott när man i stället för helfabrikat gör maten själv. Barnen åt girigt av...

Hemmagjorda torskpinnar, gräddstuvad spenat och pressad potatis

Tina en påse med små torskfiléer eller använd dig av tinad. Häll upp i tre skålar; mjöl, ströbröd och ägg. Krydda mjölet med salt och vitpeppar. Skär fisken i pinn-stora bitar och vänd först i mjöl, ägg och sist ströbröd. Koka potatisen. Bryn färsk spenat i smör tillsammans med en vitlöksklyfta. Krydda med salt, peppar och lite muskot. Slå på 3 dl vispgrädde, låt koka ihop och smaka av med lite grönsaksbuljong. Bryn fisken på rätt hög värme i rikligt med smör, sänk efter en stund. Bryn ca fem minuter på varje sida.

Dåligt med fiskmiddagar i vår familj - men ibland så blir det av och uppskattas oftast av alla.

Kommentarer