Varmpotatissallad och gott grillat till den



 
När familjen kom på lite firande bjöds de förutom på kryddiga korvar och gott grillat fläsk- och kycklingkött, även på:
 
Varm potatissallad
6 bufféportioner
Tillagningstid: 45 min.
Tvätta och dela färskpotatis. Beräkna ca 3-4 små potatisar per person. Lägg i en form med olja och salt. Rosta på grillvärme 250 grader överst i ugnen i 5 minuter. Sänk sedan värmen till 200 grader och låt potatisen blir genomlagad i cirka 30 minuter.
Ta ut ur ugnen och fördela genast delade körsbärs-tomater, hackad rödlök, fetaost och babyspenat över.
Ringla till sist över en blandning av 1/2 dl olivolja, 1 pressad vitlöksklyfta, flingsalt och svartpeppar.
Receptet är knyckt från ICA Kuriren 
Till detta serverade vi en sås gjord på crème fraiche, majonnäs, sweet chilisås, hackad färsk basilika, vitlök, olika goda kryddor.

Färdig grillsås från Texas Longhorn - god, god...
Vitlöksbröd och en grön sallad (den var verkligen grön)
 
 

Kommentarer