Cheeseburgare med två sorters lök
Det är en konst att göra riktigt goda, mastiga, saftiga och smakrika burgare. Hittade Tom Sjöstedts recept på www.recept.nu - och kan lova att mycket godare än så här blir inte en hemmagjord burgare extra allt
Det här behöver du till 4 st hamburgare
800 g nötfärs, salt och svartpeppar
Så här gör du:
Forma färsen till fyra hamburgare. Grilla dem medium, eller annan önskad stektemperatur. Ta ett par varv med pepparkvarnen över.
Karamelliserad lök
4 gula lökar
50 g smör
1 msk socker
salt
Så här gör du:
Skiva löken och stek långsamt i smör tills den mörknar. Smaka av med salt och socker.
Snabbpickladlök
2 röda lökar
0,5 dl ättika
1 dl socker
1 dl vatten
Så här gör du:
Skiva löken tunt. Blanda socker, ättika och vatten. Lägg i löken och låt ligga till servering.
Ostkräm
200 g riven gruyèreost
1 dl grädde
salt
Så här gör du:
Koka upp grädde och mixa i osten. Smaka av med salt och låt svalna innan servering.
Tillbehör:
4 hamburgerbröd
4 skivor gruyèreost
2 msk dijonsenap
Sötpotatischips
Servering:
Grilla brödet. Bred på senap. Låt ostskivorna smälta något på hamburgarna. Stapla bröd, lök, burgare, kräm och lök.
Ät och njut!!!
♥

Kommentarer
Skicka en kommentar