lördag 19 september 2015

Cheeseburgare med två sorters lök







 
Det är en konst att göra riktigt goda, mastiga, saftiga och smakrika burgare. Hittade Tom Sjöstedts recept på www.recept.nu - och kan lova att mycket godare än så här blir inte en hemmagjord burgare extra allt
 
Det här behöver du till 4 st hamburgare
 
800 g nötfärs, salt och svartpeppar
 
Så här gör du:
Forma färsen till fyra hamburgare. Grilla dem medium, eller annan önskad stektemperatur. Ta ett par varv med pepparkvarnen över.
 
Karamelliserad lök
4 gula lökar
50 g smör
1 msk socker
salt
 
Så här gör du:
Skiva löken och stek långsamt i smör tills den mörknar. Smaka av med salt och socker.
 
Snabbpickladlök
2 röda lökar
0,5 dl ättika
1 dl socker
1 dl vatten
 
Så här gör du:
Skiva löken tunt. Blanda socker, ättika och vatten. Lägg i löken och låt ligga till servering.
 
Ostkräm
200 g riven gruyèreost
1 dl grädde
salt
 
Så här gör du:
Koka upp grädde och mixa i osten. Smaka av med salt och låt svalna innan servering.
 
Tillbehör:
4 hamburgerbröd
4 skivor gruyèreost
2 msk dijonsenap
Sötpotatischips
 
Servering:
Grilla brödet. Bred på senap. Låt ostskivorna smälta något på hamburgarna. Stapla bröd, lök, burgare, kräm och lök.
 
Ät och njut!!! 
 
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar