Tortellinigratäng

 
Solen fortsätter att värma kropp och själ - hösten är här och solens värme och ljus säger jag - ja tack - till och lägger i mitt energilager. Ett lager att plocka från när hösten visar sig från en annan sida.





Här kommer recept på en smakrik pastagratäng. Klar på ett kick!
 
Tortellinigratäng, 4p
 
Det här behöver du:
2 förp, färsk tortellini med fyllning (à 250 g)
1/2 msk olja
65 g färsk spenat
1 purjolök
2 1/2 dl mellangrädde
2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
1 dl riven ost
 salt och peppar
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Koka tortellinin knappt mjuk och låt den rinna av. Tillsätt oljan, blanda med spenaten och lägg allt i en ugnssäker form.
3. Ansa, skölj och strimla purjolöken tunt.
4. Blanda grädde, mjölk och majsstärkelse i en kastrull. Koka såsen ca 3 minuter under omrörning. Rör ner purjolöken och osten. Låt koka upp och smaksätt med salt och peppar. Häll såsen över tortellinin.
5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera med sallad.

Ännu ett gott middagstips från ICA

 
 
 

 

Kommentarer