Fest på några kammuslor och lite rester

 

 

 
En festlig rätt gjord av några frysta kammusslor (perfekt att bara ta fram önskat antal) och lite rester från middagen dagen innan:
 
Kammusslor med sötpotatiscrème, rom och picklad blomkål
 
Blomkålen
1 litet blomkålshuvud
1/2 dl ättika
1 dl strösocker
2 dl vatten.
 
Så här gör du:
Koka upp vatten, socker och ättika. Låt svalna. Bryt blomkålen i buketter och skär i tunna skivor. Lägg ner i lagen och låt dra minst en timma. Avsluta ev med lite hackad dill.
 
Sötpotatiscrèmen
Klicka HÄR
 
Servering:
 
Torka kammusslorna. Krydda med salt och peppar. Bryn i en minut på varje sida i olja. Tillsätt en klick smör och ös musslorna några gånger.
 
Lägg upp varm potatiskräm på tallrikar, några kammusslor, lite av den picklade blomkålen, rostade pistagenötter, lite rom och några små dillvippor. 
 
Tänk vad man kan göra av lite rester - endast musslorna som inhandlades.
 
Inspiration från Buffé
 
Nu ut i solen igen för att fortsätta höstrusta hus och trädgård. Solen skiner och det är sommarvärme. Gilla på det!
 


 

Kommentarer