Sojakyckling med blomkål






Här har det tagits helg. 
 
Idag styr vi kosan mot vår huvudstad tillsammans med några goda vänner. U2-konserten ska visst vara huvudanledningen sägs det, för mig är det vilken restaurang vi ska gå på innan.
Firade in helgen med lite:
Sojakyckling med blomkål, 4p 
Det här behöver du:
4 port ris (eller annat gryn)
 
Blomkål
2 msk sesamfrö
1/2 blomkål
1/2 gurka
1 msk olja
 salt och peppar
Kyckling
1 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1 msk strösocker
1/2 msk majsstärkelse
4 minutfilé av kyckling
1 msk olja
Så här gör du:
1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
2. Blomkål: Rosta sesamfröna gyllenbruna i en torr och het stekpanna.
3. Skär blomkålen i tunna skivor. Dela gurkan på längden och hyvla tunna skivor med ex osthyvel. Blanda blomkål och gurka med en vinägrett. Strö över sesamfrön. Blandade även i lite finhackad vårlök.
4. Kyckling: Blanda soja, vatten, socker, och majstärkelse. Dela varje kycklingfilé i tre bitar på längden.
5. Stek dem i olja i en stekpanna ca 8 minuter. Vänd då och då. Krydda med salt och peppar. Häll över sojablandningen och låt puttra ca 2 minuter.
6. Servera kycklingen med ris och blomkålssallad.
 
Å så gott detta var - så där farligt att det inte går att sluta plocka från faten trots att man är mätt. Sallad på rå blomkål var en ny bekantskap. Att jag inte tänkt på detta innan? Kommer att få agera tillbehör fler gånger.
 
Än en gång ett tack till ICA som räddat middagsplaneringen!

 
Sen lagom till Idol började, hade G fixat ett fat med godsaker. Färska hallon, jordgubbar, morots- och gurkstavar och några rutor choklad.
 
 Trevlig helg!

 

 

Kommentarer