Får det lov att vara lite fisk?
Just nu prioriterar jag:
Familjen
Logistik för fritidsaktiviteter
Bra hemlagad mat
Jobbet
Hälsan
Läxläsning
Vara här och nu varje lugn stund
Kolla Idol med barnen, i soffan, med popcorn och filtar
Jag prioriterar inte:
Bloggen
Så blir det ibland, och det vet ni som tittat in här under en längre tid.
Denna veckas matplanering har gjorts med hjälp av ICA´s app som jag slog ett slag för några inlägg tidigare.
Du letar alltså upp goda recept, sparar dem som favoriter, lägger till ingredienserna i inköpslistan, bockar av de råvaror du inte behöver köpa, sorterar enligt din butik, och stryker vart efter råvaror hamnar i din korg när du handlar.
Hur smidigt?
Toksmidigt!
Måndagens middag var:
Torsk i ugn med dill- och citronsås, 4p
Det här behöver du:
900 g fast potatis
600 g torskfilé
salt och peppar
2 dl smetana
1 fiskbuljongtärning
1 dl vatten
1 kruka dill
1 citron
250 g broccoli
600 g torskfilé
salt och peppar
2 dl smetana
1 fiskbuljongtärning
1 dl vatten
1 kruka dill
1 citron
250 g broccoli
Så här gör du:
1. Tina torsken om fryst används och låt den rinna
av ordentligt.
2. Sätt ugnen på 225°C.
2. Sätt ugnen på 225°C.
3. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
4. Lägg torsken i en ugnssäker form. Salta och
peppra.
5. Koka upp smetana med buljongtärning och vatten
i en kastrull. Smaka av med salt och
peppar.
6. Hacka dillen och rör ner i såsen. Skölj och riv
skalet av citronen och rör ner. Smaka av med citronsaft.
7. Häll såsen över fisken och tillaga mitt i ugnen
ca 15 minuter.
8. Skär broccolin i buketter, skala och strimla
stjälken. Koka allt mjukt några minuter i saltat vatten. Låt rinna av.
9. Servera fisken med broccoli, potatis och resten
av citronen skuren i klyftor.
En jättegod och snabbfixad rätt! Testa!
♥

Kommentarer
Skicka en kommentar