Calzone med getost och mandelpotatis
Fredag
Skönaste dagen på hela veckan.
Efter hemkomst tog jag först en rask promenad sedan intogs soffläge med ett glas vin, en skål med snacks och två sköna magasin. Barnen var sysselsatta med kompisar och kvällens middag skulle vara klar på ett kick. Skön känsla.
Inspiration till kvällens pizza hittade jag hos ICA.
Calzone med getost och potatis
Det här behöver du till 2 calzone:
1 rulle färdig
pizzadeg (à ca 230 g)
1 dl solrosfrön
Fyllning
200 g mandelpotatis
3 msk olivolja
3 krm salt
1 1/2 krm svartpeppar
500 g färsk babyspenat
1 riven vitlöksklyfta
200 g getost av chèvretyp
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skala och skär potatisen i ca ½ cm stora kuber. Blanda med
en tredjedel av olivoljan, 1 ½ krm salt och ½ krm peppar (för 2 pizzor). Sprid
ut på bakpappersklädd plåt.
3. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills potatisen
är mjuk.
4. Fräs spenaten och vitlöken i resten av oljan i en
stekpanna .
5. Krydda med 2 krm
salt och 1 krm peppar.
6. Smula getosten.
7. Rulla ut degen (kavla om det behövs). Dela degen på
mitten, strö över solrosfrön. Fördela fyllningen på ena halvan. Vik över den
andra halvan och nyp försiktigt ihop kanterna.
8. Lägg de två bröden på enbakpappersklädd plåt. Eller om du har möjlighet på en varm pizzasten
eller på grillgallret över indirekt värme.
Sätt in plåten i ugnen på 150 C i 15 minuter. Låt pizzorna
svalna något, skär sedan i skivor och servera med valfria tillbehör.
Jag gjorde den ena pizza lite mer barnvänlig med en fyllning
på pizzasås, skinka och potatis.
Smaklig spis!
Det hann att bli lördag innan jag blev klar med inlägget. Denna dag kommer att spenderas på tu man hand med dottern, som i veckan började med två nya aktiviteter som kräver lite utrustning. Det ska vi fixa med idag. Sen ska vi också äta gott, ta ett bad och se en film.
Bara hon och jag.
Önskar dig en fin lördag!

Kommentarer
Skicka en kommentar