Asiatisk kräftsallad

Kan ibland drabbas av ett stort sug efter fräsch mat med sötsyrlig smak. Gärna lite hetta också. Hittade i ett nummer av Allt om mat ett recept som de kallade Sensommarsallad, som verkade kunna stämma väl in på beskrivningen – fräscht och sötsyrligt.
God och lättfixad sallad, som går superbra att förbereda eller ta med i lunchlådan.
Ni som läser receptet och vet vad som hände oss förra helgen behöver INTE vara oroliga – den lilla jordnötsallergikern höll sig lång borta och mättades med:
Grillkorv med makaroner och liten sallad J Var ändå inte så intresserad av den asiatiska salladen – med eller utan jordnötter J
 

 
Vi vuxna var däremot intresserade och åt:
 



 
Asiatisk kräftsallad, 4p

Det här behöver du:

1 burk kräftstjärtar
100 g glasnudlar
2 dl böngroddar
2 morötter
½ gurka  
150 g sockerärtor
1 gul paprika
80 g blandad sallad3a msk krossade jordnötter (kan så klart uteslutas, eller ersättas med cashwenötter)

Dressing:
3 msk pressad lime
1 msk vitvinsvinäger
1/2 dl rapsolja
1 msk sesamolja
1 msk japansk soja
1 tsk fisksås
2 tsk flytande honung
1 tsk riven färsk ingefära
1 krm chiliflakes

Så här gör du:

Börja med att vispa ihop alla ingredienser till dressingen.

Koka glasnudlar enligt anvisning på förpackning. Skölj i kallt vatten och klipp i mindre bitar.
Fixa med grönsakerna. Skala de som behöver skalas, strimla och hacka allt i önskade former och storlekar. Tips! Skala gurkan, halvera, gröp ur kärnhuset och skär i skivor. Gott, gott!
Fördela alla grönsaker på ett fat. Blanda ner nudlarna och kräftstjärtarna. Blanda runt. Avsluta med dressing och hackade jordnötter.
Verkligen en god sallad!
 
Tänk att när vintern är som mörkast och kallast och det känns som evigheter till ljuset kommer tillbaka igen, befinner vi oss på varmare breddgrader, hos solen och varma bad. Och fräsch, sötsyrlig och het mat kommer att finns precis runt hörnet.
 
Ibland är längtan till något lika njutbart som själva upplevelsen i sig…
 

Kommentarer