Vår midsommarafton







Nu tog tiden ett sånt där snabbt skutt framåt igen. Mycket har gjorts – mycket har ätits. Midsommar har passerats och firats, i regn och i värme. Massor av god mat, lek, skratt, tid för vila och dans kring gran - jo så blev det. Med knallrosa kulor och allt. Så mycket kärlek när vi ses och huset ekade tomt när våra goa gäster i två överfulla bilar rullade bort längs grusvägen, och vi längtar redan till nästa gång vi ses.
Bjuder på en bildkavalkad från helgen som gick och där ses bland annat:
 - Eggs Benedict – En tradition som vi kommer hålla hårt fast i är att männen spelar golf och när barnen är utfordrade, påklädda och sysselsatta tar vi mammor oss en sen brunch som i år bestod av Eggs Benedict och ett glas bubbel. Lite pilligt var det allt, men väl värt besväret. Upptäckte till min, mindre, fasa att jag missat att handla hem hollandaisesås. Överlade med varandra om vi skulle köra på Bea i stället eller göra egen. Vi gjorde egen – en snabbvariant som blev helt ok. Klicka HÄR.
- Traditionellt midsommarbord där en av få hemmagjorda saker var en sillröra med kavringssmul. MYCKET god.
- Ingen midsommar utan jordgubbstårta. Denna från Buffé var smarrig som bara den, men en lite för rinnig rabarbercurd geggade ner det mesta.
- Det ihållande regnandet satte stopp för grillandet, eller kanske mer rätt, tog bort grillsuget. Den marinerade lilla rådjursfransyskan tillagades i stället i ugn (klar vid 55 C, vilar sig sedan i form ca 10 min). Serverades sedan med ugnsbakade tomater, kantarellsås och klyftpotatis gjorda på sötpotatis.
 
Ja det var midsommar det och nu befinner vi oss mitt i veckan efter. Fullfart fram mot lördag då det blir en liten tripp söder ut på tu man hand.
 
Lev väl! ♥


Kommentarer