Fest mitt i veckan




 
Gårddagen gav oss en anledning att fira lite, och när vi firar så gör vi det så klart med god mat. Så i stället för stekta färdigköpta kroppkakor grillade vi oss varsin bit entrecote som åts tillsammans med diverse godsaker. Detta var alltså vår middag, dagen mitt i veckan som vi ansåg skulle uppmärksammas lite extra.
 
Grillad entrecote med tillbehör
Låt två fina bitar kött bli rumstempererade. Gör förslagsvis en glaze av BBQ-sås, vitlök, svartpeppar och salt. Pensla köttet på båda sidor. Låt dra en stund. Grilla sedan ca 3 minuter på varje sida ( de ska kännas som insidan på nederdelen av tummen när de är medium ☺), låt vila i folie ca 10 minuter innan servering.
Välj tillbehör som du gillar, vi valde Findus rotfruktsstrips (kalasgoda), vitlökssmör och en sallad.
Nu kör vi klart denna torsdag – och gör oss sedan redo för helg. Visst har man lovat att värmen ska komma?
 

Kommentarer